Czym się różni O1 od O1 RS?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kkk13
    Classic
    • 2006
    • 30

sam już nie wiem co z tym zrobić:
    -czy zastosować póśrodki które opisywaliście czyli wyczyścić napinacz ewent. nasmarować...
    - czy zmienić rozrząd
    - czy zostawić tak jak jest i czekać do lata

W sumie jak Purchawa zauważył że to przypadłość tych silników. Jeżeli nawet zrobie teraz kosztowną wymianę rozrządu, a rolka za 30 tys znów zacznie " psyczeć" to ta cała wcześniejsza wymiana " psu na bude " bo ten model tak ma i już.... Sami zrobiliście z tym hałasem nawet 10-20 tys km i nic sie nie stało. A więc czekam do 90 tys km i robie full serwis 8)
  • Bonus
    Ambiente
    • 2005
    • 249

chodzi mi o róznice w rozmiarach felg, 5mm różnica w ET felg 14" i 15" (stalowe i oryginalne alumy mają ET38) a 16" (oryginalne alusy mają ET42)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

OI miala seryjnie felgi 14, 15 i 16" RS mial 16 i 17" z uwagi na to, ze mial wieksze hamulce bo 312mm z przodu wiec sama felga musiala byc troche bardziej na zewnatrz. Dokladnych ET nie znam, a do czego Ci to bedzie potrzebne to cos pomyslimy
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Bonus
        Ambiente
        • 2005
        • 249

chce sobie kupić taki krój i ten sam rozmiar 6,5Jx16H2; ET 42; LK 5x100xØ57

obecnie mam felgi ET38 to takie koło będzie siedzieć głebiej o 4mm (pewnie właśnei o tyle wieksza jest tarczówka w RSach bądź w nie RSach z 16")

czy jak felga z szerszą gumą będzie siedzieć głębiej to czy nie bedzie gdzieś ocierać?

poza tym mam pytanko jaki był rozmiar opon w RSach przy 17" alufeldze, ze względu na wysokośc koła wychodzi mi 205/50R17 lub 215/50R17?

[ Dodano: Pią 29 Wrz, 06 00:51 ]
        czy jest możliwość podłożenia jakichś podkładek albo coś w tym stylu aby zredukować te 4mm?
        a może większa tarcza nadrabia więcej niż 4mm (czyli mimo przesuniętego punktu mocowania w feldze, większa tarcza i tak wysówa koło na zewnątrz nadkola)

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ja mam przy tarczy 280mm kolo 16" ori takie jak w linku http://www.skoda-auto.pl/salon/akces...2.php?OC,20,90

Nic nie obciera, wszystko pasuje itd do tego opona 205/55/16"

Jak do RS-a 17" to bedzie to opona 225/45/17" bo to sa zamienniki, jak przechodzisz na 18" to powinno byc 225/40/18"

Wiec jesli montujesz oryginalna felge to musi pasowac i nie bedzie zadnych problemow.

Na zime mam 16" stalowe z opona 205/55/16 i tez nic nie trze, jak zakladam lancuchy, to dopiero wtedy jest maly problem, bo gdzies lancuch obija o kolumne, ale to jak jedzie sie szybciej niz 50km/h
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Bonus
            Ambiente
            • 2005
            • 249

jakie ET mają 17" i jakie ET powinny mieć 18" (opona 225/40R18) i 19" (225/35R19) które pasowały by?

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bonus, Do Swojej Octy chcesz wlozyc 18 lub 19 :?: :roll: IMO wiecej niz 17 to juz nie na to auto i ten silnik Chyba ze cos inne kroisz
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Bonus
                Ambiente
                • 2005
                • 249

Zamieszczone przez Maicroft
                Bonus, Do Swojej Octy chcesz wlozyc 18 lub 19 IMO wiecej niz 17 to juz nie na to auto i ten silnik Chyba ze cos inne kroisz
                wyglądał by lepiej niż by jeździł :lol: i musiał bym sie wozić powolutku tylko po mieście a poza miastem dawać się wyprzedzać nawet tirom :lol:

[ Dodano: Pią 29 Wrz, 06 13:29 ]
                18" 19" raczej sobie daruje bo przerażają mnie ceny nowych opon do takich felg 4000zł za komplet (225/30R19") a nawet komplet do 17" - 1600zł przeraża mnie (225/xxR17")

Komentarz

Pracuję...